Hopp til innholdet

Dogecoin definisjon

Hvordan vil prisen på Dogecoin se ut i 2013 – fremtidsprognose
Topp 3 krypto casino med Dogecoin som godtar norske spillere

Innholdsfortegnelse

Kryptovaluta er et begrep de aller fleste av oss i hvert fall har hørt. I løpet av de siste par årene har nemlig interessen for kryptovaluta gått fra å være noe som er ganske nisje, til å bli noe som er mer og mer utbredt. Faktisk er det mange som gjør sine aller første investeringer som velger kryptovaluta. Og med det store utvalget av forskjellige valutaer man kan velge mellom, er det ikke så rart hvis man føler seg litt overveldet over de forskjellige mulighetene og hvordan man i det hele tatt skal vite at det ene eller den andre er den rette for deg. Det beste du kan gjøre er å sette deg inn i de forskjellige myntene du vurderer å kjøpe, og i denne artikkelen får du (nesten) alt du trenger å vite om dogecoin.

 

Hva er DOGE?

Dogecoin, også kjent under forkortelsen DOGE, er en peer-to-peer open-source kryptovaluta som er betegnet som en altcoin. Dette betyr i bunn og grunn at den ikke bygger på den samme koden som bitcoin, men er et alternativ til bitcoin og andre kryptovalutaer som bygger på bitcoin – til tross for at det er mange likheter mellom disse forskjellige myntene. Dogecoin er en mynt mange forbinder med meme-kulturen og det er faktisk en meme coin.

Dette betyr at den begynte litt som en humoristisk kommentar på kryptovaluta, og tok utgangspunkt i den japanske jakthunden Shiba Inu, som er den hunden det er bilde av på mynten. Dette er logoen til mynten. Her er noen helt grunnleggende ting du bør vite om digecoin:

  • Dogecoin startet i 2013 og utviklerne bak er Jackson Palmer og Billy Markus. Noen ganger vet man ikke hvem det er som står bak myntene fordi utviklerne er anonyme, eller de er utviklet av en gruppe, men i dette tilfellet vet man faktisk helt konkret hvem det er som har utviklet mynten. Dette er det mange som synes er spennende.
  • Den er basert på Litecoin.
  • Mynten har en utrolig lojal base av følgere, og selv om det noen ganger er litt uenighet mellom fanbasene til forskjellige mynter som minner om hverandre, er det ikke noe som egentlig blir sett på som en negativ ting.

 

Forstå dogecoin

Til tross for at dogecoin i begynnelsen var utviklet litt på tull, eller som en vits, ble dette fort snudd, da mynten ble lansert og ikke minst begynte å ta seg opp i popularitet. Bare noen få år etter at den kom på markedet, sendte en boble verdien til dogecoin skyhøyt. Og til tross for at bobler som det alltid sprekker og verdien faller igjen, har både verdien til en viss grad og de lojale tilhengerne til mynten, blitt.

Som bruker kan man både kjøpe og selge mynten på de aller fleste digitale plattformene der man handler med kryptovaluta. Og i tillegg til dette, er det nyttig å vite at de aller fleste velger å oppbevare dem i en digital lommebok. Hvis man ikke har erfaring med kryptovaluta, kan det kanskje være litt vanskelig å forestille seg hvorfor dette er viktig, men fordi verdien på myntene ofte er høy og kodene lette å hacke, er det mange som velger å oppbevare dem i sikre digitale lommebøker som er utviklet til akkurat dette formålet.

Historien bak dogedoin

Når det kommer til kryptovaluta og de mange forskjellige typene man kan velge mellom hvis man ønsker å komme i gang med å investere, er det ofte detaljene som skiller hvilke mynter man ønsker å investere i og ikke. Og derfor kan det å vite litt mer om historien bak de forskjellige myntene være ganske interessant – i hvert fall hvis man vet at dette er noe som kan være med på å gjøre at du bestemmer deg for å investere i en mynt eller ikke. Det er også grunnen til at myntene ofte får fellesskaper av veldig lojale følgere.

Dogecoin ble som sagt utviklet av blant annet Jackson Palmer, som jobbet for Adobe Inc. i Australia. Han skapte mynten allerede i 2013 som en slags satirisk kommentar på den ufattelige interessen som begynte å oppstå rundt kryptovaluta. Han var selv rimelig skeptisk når det kom til dette, men med sin analytiske tilgang fant han fort ut av at de første små indikasjonene han la ut på twitter om dogecoin, ga en enorm interesse og han kjøpte deretter domenet dogecoin.com og historien akselererte.

Palmer var selvsagt ikke alene om å utvikle mynten. Han fikk hjelp av Billy Marcus, som hadde interesse og lyst til å utvikle kryptovaluta, men hadde problemer med å finne den rette responsen i markedet og tok kontakt med Palmer. Marcus, som jobbet med utvikling av programvare før han slo seg sammen med Palmer, brukte luckycoin som utgangspunkt for dogecoin, som igjen er basert litecoin.

De lanserte mynten sammen i 2013 og etter bare to uker hadde verdien av mynten steget med 300%. Det spekuleres i om dette hadde noe å gjøre med at Kina gjorde det forbudt for bankene sine å investere i kryptovaluta.

 

 

DogeCoin kurs

Dette er Dogecoin

Da denne mynten kom på markedet, ble den markedsført som en mer underholdende versjon av bitcoin, og brukte et bilde av hunden Shiba Inu, som er en tradisjonell japansk jakthund, som logoen sin. Dette var en mye mer avslappet tilgang enn det man hadde sett før, og satte på mange måter tonen for at dette var en ny og spennende måte å gjøre det på.

Teknologien som bruker i denne mynten og det at det ikke er noe begrenset antall man må forholde seg til, gjorde at det ble sett på som en både raskere, billigere og mer brukervennlig utgave av bitcoin. Men selv om det blir satt opp på denne måten, så betyr det ikke at det er en reell utfordrer til bitcoin, for til tross for stor popularitet, er det fortsatt bitcoin som holder markedet i et jerngrep. Men dette er ikke dermed sagt at det ikke kan være en god investering. Om det er en god investering har med mange andre aspekter å gjøre, som du også må ta stilling til.